Кандидат за общински съветник

Калоян Милков Янков

Преференция №101.
66

Биография

Калоян Янков е потомък на две поколения търновски адвокати. Към момента има двадесет и пет годишен юридически опит. Развива успешната си практика в областта на дружественото право, вещното право и гражданския процес. Бил е адвокат по знакови дела.  Работи като Ръководител на правния отдел на холдингова компания до 2006 г., когато основава адвокатска кантора Янков и Ко, на която е управляващ съдружник. Кантората има офиси в София и Велико Търново.

С политика се занимава от 2016 г. като учредител на политическа партия Движение “Да, България!”. Член на Националния Съвет на партията от основаването ѝ досега.

Вярвам в бъдещето на Велико Търново, в неговия огромен потенциал, уникални дух и атмосфера. Израснал съм във Велико Търново, тук е моят корен, от който черпя енергията и смелостта да се изправям пред предизвикателствата. Готов съм да дам своята енергия, опит и компетентност, защото вярвам, че мога да бъда полезен за бъдещето на града и неговите жители. 

Управлението на града има нужда от ново начало, от екип от хора с визия за настоящето и бъдещето, който да може да отключи пълния му потенциал. Да се даде тласък за развитието на бизнеса, което и да доведе до търсения резултат – по-добър живот за хората. Вярвам, че заедно можем да извоюваме достойното бъдеще на Старата столица. 

Извън адвокатската кантора и съдебната зала, Калоян Янков се интересува от спорт, фотография и изкуство. Като запален колоездач не пропуска да вземе колелото си навсякъде, където пътува. Обича да прекарва време със семейството и дъщеря си, която от тази година е в първи клас.

 

Приоритети:

Ускоряване на икономическото развитие, чрез привличане на нови инвестиции в областта на високите технологии. Нов профил на туризма – достъпен, разнообразен и свързан. Повишаване на благосъстоянието на хората.

Спешни действия за запазване на културно-историческото наследство и автентичния облик на старата част на града.

Ефективното, компетентно и отговорно управление на общината. Разширяване на прякото участие на гражданите в процесите на вземане на решения. Електронно управление.

Решителни мерки за борба с мръсния въздух. Увеличаване на зелените площи и паркове в града. Запазване и озеленяване на междублоковите пространства и квартални градинки.

 

Медиатека

Документи

Няма публикации.