Избран за общински съветник

д-р Мавроди Евстатиев Калейнски

66

Биография

1. Биография:

Лекар специалист по акушерство, гинекология и репродуктива медицина.

Средното си образование завърших през 1976г. в Английска гимназия “Гео Милев” гр. Русе с отличен успех. През 1978-1984г. завърших висше образование по медицина в Медицинска Академия гр. София с отличен успех. Участвал съм в международни обучения и специализации в САЩ, Холандия, Унгария, Англия, Швейцария. Завършил съм курс на обучение в СЗО/Световната здравна организация/ по сексуално и репродуктивно здраве.

 

2. Моята тема:

Велико Търново – Зелена и чиста стара столица със запазено културно-историческо наследство и добре развит туризъм.

 

3. Участие в граждански инициативи и предишен опит в упрление:

През мандатите 2007 -2011г. и 2015-2019г. година съм избиран за общински съветник в Общински съвет Велико Търново. Членувам в Комисия по здравеопазване и социални дейности. Участвах във възстановяването на Българския Лекарски Съюз през 1991г., а в момента съм секретар на Районната лекарска комисия на Българския лекарски съюз във Велико Търново.

Учредител съм на политическа партия Демократи за силна България и председател на общинска организация на ДСБ, членувам в множество професионални, неправителствени и благотворителни организации.

Като представител на България съм участвал в международни миротворчески мисии на
ОССЕ /Организация за Сигурност и Сътрудничество в Европа/ през 1997г. и 1998г. в следвоенна Босна и Херцеговина и през 2001г. в Косово.

 

4. Защо се включвам в битката за Велико Търново?

За да има реална гражданска алтернатива за добро управление на Велико Търново, различна от тази на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Документи

Няма публикации.